Reis- en annuleringsverzekeringenjoho-travel-insurances

Waarom het verstandig is een reis- danwel annuleringsverzekering af te sluiten
Linganet & JoHo: Isis Verzekeringen
Waarom JoHo & speciale kortingen
Hoe kan ik bij mijn reis een verzekering afsluiten?
Wat zijn de kosten voor een annuleringsverzekering
Welke reisverzekering kies ik?

Waarom het verstandig is een reis- danwel annuleringsverzekering af te sluiten

Bij het boeken van een cursus is het verstandig eraan te denken goed voorbereid op reis te gaan en ervoor te zorgen dat je een reis- en annuleringsverzekering afsluit. Met een geschikte reisverzekering zijn veel belangrijke zaken GOED geregeld. Denk hierbij aan medische kosten (eventueel aanvullend op een Nederlandse zorgverzekering), spoedeisende tandheelkundige kosten, overkomst familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, reisbagage, ongevallen, opsporing en reddingskosten, terugreiskosten naar Nederland ivm familie-omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan overlijden van een opa of oma) en particuliere aansprakelijkheid.

Linganet werkt in dit verband samen met JoHo Insurances. Op het moment dat wij je cursus per email bevestigen sturen we je tevens een link mee waarin je direct de meest geschikte reis- en/of annuleringsverzekering kunt afsluiten. Let er wel op dat je de annuleringsverzekering uiterlijk binnen 7 dagen na de boeking dient af te sluiten!

Een reisverzekering dekt de schade en de kosten die het directe gevolg zijn van onvoorziene gebeurtenissen op reis en op vakantie. Het is sowieso verstandig om altijd een reisverzekering af te sluiten als je naar het buitenland gaat. Een reisverzekering heeft verschillende dekkingsgebieden: je kan kiezen voor een reisverzekering met Europa dekking of een reisverzekering met een Wereldwijde dekking. Daarnaast kies je voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering: wat voordeliger is hangt af van het aantal dagen, de gekozen dekking en het dekkingsgebied. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor alle reizen in binnen- en buitenland. Er zit wel altijd een maximum aan het aantal dagen dat je aaneengesloten naar het buitenland mag gaan en meestal is de dekking minder uitgebreid dan bij een aflopende reisverzekering.

Naast het afsluiten van een reisverzekering is het ook verstandig om een annuleringsverzekering te nemen. Bij onverhoopte annulering kunnen de kosten vaak flink oplopen, zeker kort voor vertrek. Een annuleringsverzekering dekt veelal deze kosten, mits er uiteraard vanwege een gegronde reden wordt geannuleerd. Een annuleringsverzekering blijkt vaak zeker geen overbodige luxe; de kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt je zo wel de financiële teleurstelling besparen.

Met een goede verzekering ga je met een prettiger gevoel op vakantie. Bovendien neemt het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering weinig tijd in beslag.


Linganet & JoHo: Isis Verzekeringen

Om onze klanten hierin bij te staan heeft Linganet een overeenkomst gesloten met de JoHo Insurances en biedt de volgde producten:

Special ISIS verzekering
De Special ISIS verzekering is een gespecialiseerde verzekering voor jongeren, studenten en ondernemende reizigers tot maximaal 65 jaar*; studie & stage in het buitenland; taalcursussen in het buitenland; tijdelijk en vrijwilligerswerk in het buitenland; verre reis & wereldreis.
Meer informatie en/of de special isis verzekering afsluiten

JoHo ISIS-Continu: doorlopende reisverzekering
Voordelige doorlopende reisverzekering voor iedereen die 1 of enkele malen per jaar naar het buitenland gaat. Met een maximale aaneengesloten verblijfsduur van 90 dagen.
Meer informatie en/of de isis-continu verzekering afsluiten

JoHo Isis Annuleringsverzekering
Als je een reis noodgedwongen moet afbreken, uitstellen of annuleren dan kun je een beroep doen op de aflopende Isis Annuleringsverzekering, mits de reden van annulering onder de dekking van de verzekering valt. Deze verzekering dient binnen 7 dagen na het boeken van je taalcursus & reis te worden afgesloten.
Meer informatie en/of de isis-annuleringsverzekering afsluiten

 


Waarom JoHo Insurances?

JoHo is één van de weinige organisaties in Nederland waar je buitenland-verzekeringen van meerdere maatschappijen direct kunt afsluiten. We gaan hier net als bij onze andere producten en diensten zoveel mogelijk uit van het standpunt dat je moet kunnen kiezen tussen het beste, het voordeligste en het meest gespecialiseerde aanbod.

JoHo biedt ondersteuning bij problemen met de verzekeraar. Soms is er onenigheid over een declaratie, opzegtermijn, of premie. Het is dan handig als je gebruik kunt maken van een organisatie die de weg kent bij een verzekeraar. Als je een verzekering afsluit via JoHo, betaal je nooit meer dan als je het rechtstreeks bij de verzekeraar zou doen, en soms betaal je (in verband met speciale collectieve afspraken) zelfs nog minder.

Kortingen met JoHo Insurances:

Als je een verzekering bij JoHo afsluit, kun je op vertoon van je polisblad in JoHo centers gebruik maken van kortingen op reisartikelen en reisgidsen (alle Lonely Planets).


Hoe kan ik bij mijn reis een verzekering afsluiten?

Op het moment dat je een boeking bij ons maakt krijg je een ontvangstbevestiging van je reservering en zodra deze is goedgekeurd, tevens per email een definitief akkoord van je reservering/boeking.
In deze email sturen wij je ook de link mee via welke je - indien gewenst -  de voorwaarden van de reis- en/of annuleringsverzekering kunt zien alsook direct en snel een dergelijke verzekering kunt afsluiten. Let wel op dat je de annuleringsverzekering altijd binnen 7 dagen na de bevestiging van de boeking moet afsluiten!


Wat zijn de kosten voor een annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering bedraagt 5 % van de reissom + € 4,25 poliskosten. Over de uitkomst wordt 7 ,5% assurantiebelasting berekend. De premie kan als volgt worden berekend: ["reissom" * 0,05 (5%) ] * 1,075 (assurantiebelasting 7,5% over de premie) + 4,25 poliskosten. Een reis van bijvoorbeeld €1.000 komt in dan neer op €58.


Welke reisverzekering kies ik?

Aangezien er meerdere mogelijkheden zijn voor het afsluiten van een reisverzekering raden we je aan om hiervoor de bovenstaande links van de Verzekeringen te raadplegen. Je kunt ook altijd contact opnemen met JoHo Insurances via insurance(at)joho.nl of 088-3214563 voor advies op maat.

 

Terug naar boven