High School in Zuid-Spanje: Malaga

spanish-in-spain-students

Een trimester, semester of schooljaar op een middelbare school in Malaga...?

De wereld begint qua taal snel te ‘mondialiseren’ en Spaans is één van de belangrijkste talen van de toekomst. Een geweldige manier om je deze taal eigen te maken is jong beginnen, en je te begeven onder je Spaanse leeftijdgenoten: op deze manier krijg je niet alleen de taal heel snel onder de knie, maar ga je ook op in de Spaanse cultuur. Linganet heeft daarvoor 2 geschikte middelbare scholen uitgezocht in Zuid-Spanje: één school ligt in Malaga stad, in één van de betere wijken: mooi, groen, rustig, een goede omgeving om als tiener te verblijven. De andere school ligt in Benalmadena, een mooie stad gelegen op zo´n 20 minuten van Malaga.

Programma overzicht middelbare schooljaar in Spanje:
Schooljaar, semester of trimester op een Spaanse middelbare school
Accommodatie in gastgezin
Leeftijd: 16 tot 19 jaar
Een unieke en onvergetelijke ervaring!

Met ons high school programma kun je een trimester, semester of schooljaar ervaren op Bachillerato in Spanje. Bachillerato is gelijk aan het onderwijsniveau van de laatste jaren van het secundair onderwijs. Het programma is gericht op 16- tot 19-jarigen, die al enige kennis van de Spaanse taal hebben. Verblijf bij een gastgezin waardoor je de Spaanse taal en cultuur echt op en top ervaart. De lessen vinden plaats op een middelbare school in Malaga of Benalmádena:

High School in Malaga


Onze partnerschool verwelkomt je voor een trimester, semester of schooljaar op het Bachillerato. In het Spaanse schoolsysteem zijn dit de laatste twee jaren van de middelbare school. Het examen hiervoor sluit de vier jaren Educación Secundaria Obligatoria (ESO) - het verplichte secundaire onderwijs - af. De opleiding bereidt je ook voor op het Selectividad examen, dat toegang geeft tot Spaanse universiteiten. Met dit programma studeer je onder dezelfde omstandigheden als alle Spaanse jongeren. Het rooster bevat ongeveer 30 uur les per week, dit is afhankelijk van het gekozen programma. De lessen zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.30. De opleiding is verdeeld in twee richtingen: sociale wetenschap en technische wetenschap. Studenten kunnen kiezen uit deze twee richtingen. Daarnaast algemene en facultatieve vakken als talen, filosofie, religie, etc.

high-school-year-zuid-spanjehigh-school-semester-malagahigh-school-year-malaga

Spaanse gastgezinnen
Je zult tijdens je Spaanse middelbare schooltijd verblijven in een gastgezin, in een gedeelde kamer op basis van volpension. De families wonen allemaal in de omgeving van de school (maximaal 20 minuten reistijd naar school).

Activiteiten & Sporten
Het schoolcomplex beschikt over uitstekende sportmogelijkheden en er worden dan ook diverse activiteiten en sporten georganiseerd.  Daarnaast kan de student zich ook nog inschrijven voor aparte sportactiviteiten die er in de middaguren worden georganiseerd.

Hoe in te schrijven?
Als je wilt deelnemen aan dit programma, moet je aan de volgende eisen voldoen:
Je bent tussen de 16 en 19 jaar oud.
Je hebt een goed niveau van de Spaanse taal*
Je hebt de laatste 3 jaar goede cijfers gehaald op school.
Je bent gezond
En heel belangrijk: je bent gemotiveerd!

*Indien je niveau Spaans nog niet voldoende is, zou je voor aanvang van je middelbare school kunnen starten met een intensieve taalcursus van 1 tot 8 weken (afhankelijk van je niveau).

Inschrijvingstermijn
Voor komende schooljaar (september 2011) dient de inschrijving te geschieden van 1 tot 15 maart 2011!! Wil je je nog inschrijven voor september, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, dan zullen we kijken naar je Spaanse niveau en alle noodzakelijke documenten. Indien je aan alle voor waarden voldoet zullen we je vragen een aanbetaling van 500 euro te doen en gaan wij direct aan de slag met je inschrijving.

Cursusprijzen - 2011
Inclusief alle belastingen en inschrijfkosten

Prijzen voor een schooljaar Cursus en accommodatie bij gastgezin met volpension zoals beschreven:

1 trimester (sept t/m dec):    € 4.400
1 semester (sept t/m jan):    € 5.300
1 schooljaar (sept t/m juni):  € 9.700

Prijzen zijn inclusief:
Inschrijvings- en schoolgeld.
Accommodatie in een gastgezin met volpension, ook gedurende de schoolvakanties.
Transfer van- en naar het vliegveld van Malaga
Assistentie van het schoolpersoneel.
Telefoonnummer noodgevallen van lokale Linganet medewerker (24 uur per dag)
Certificaat met prestaties en cijfers na afronding (hiermee kun je eventueel erkenning krijgen van je middelbare school in Nederland)

Prijzen zijn exclusief:
Vlucht naar Málaga
Vervoer ter plaatse
Verplichte medische verzekering
Extra lessen Spaans en activiteiten

Data 2011
Het schooljaar duurt van september 2011 tot juni 2012.

Je kunt kiezen voor dit volledige schooljaar of een trimester of semester.

De academische kalender, met de feestdagen en vakanties, is nog niet beschikbaar. Wel is het bekend dat er 1 week herfstvakantie, 2 weken kerstvakantie en 1 week krokusvakantie zijn.

High School in Benalmádena

high-school-year-malagahighschool-year-malagahigh-school-andalusiemiddelbareschool-uitwisseling-spanjehigh-school-year-benalmadenahigh-school-year-spanje

Deze prestigieuze middelbare school werdt opgericht in 1975. Al meer dan 30 jaar staat het in de top 5 van scholen in de provincie Málaga, door de hoge resultaten die er worden gehaald voor het eindexamen Selectividad.

Naarmate er meer internationale studenten naar de school kwamen, werd er gebruik gemaakt van een lesmethode die zowel voor Spanjaarden als internationale studenten goed te volgen is. Als het nodig is kun je naast je schoolvakken een cursus Spaans volgen.

In september 2000 is de school verhuisd naar een modern gebouw op een paar minuten van het centrum van de stad. De school staat nu in een rustige buurt en heeft een eigen zwembad en eigen sportfaciliteiten. In de klaslokalen valt veel licht naar binnen en de school is volledig uitgerust met alle moderne faciliteiten. Er is een grote bibliotheek, een kunstatelier, een snackbar, een klein theater en er zijn computerlokalen.

Programma
Onze partnerschool verwelkomt je voor een trimester of schooljaar op het Bachillerato. In het Spaanse schoolsysteem zijn dit de laatste twee jaren van de middelbare school. Het examen hiervoor sluit de vier jaren Educación Secundaria Obligatoria (ESO) - het verplichte secundaire onderwijs - af. De opleiding bereidt je ook voor op het Selectividad examen, dat toegang geeft tot Spaanse universiteiten. Met dit programma studeer je onder dezelfde omstandigheden als alle Spaanse jongeren. Het rooster bevat ongeveer 30 uur les per week, dit is afhankelijk van het gekozen programma. De lessen zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.30, in juni en september zijn de lessen van 9 tot 14.00.  De opleiding is verdeeld in twee richtingen: sociale wetenschap en technische wetenschap. Studenten kunnen kiezen uit deze twee richtingen.

Spaanse gastgezinnen
Je zult verblijven in een gastgezin, in een gedeelde kamer op basis van volpension. De families wonen allemaal op zo’n 20 minuten loopafstand van het centrum. Onze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd, en is regelmatig contact tussen de opleidingscoördinators en de gezinnen.

Activiteiten
Gedurende het hele jaar organiseert onze partnerschool diverse culturele en sportieve activiteiten zoals golf, zeilen, tennis, badminton, volleybal etc. Daarnaast zijn er excursies naar Sevilla, Granada, Córdoba, Ronda, etc. en worden er andere activiteiten georganiseerd zoals spaanse filmavonden, het bezoeken van spaanse kunst, flamenco lessen, uitstapjes naar restaurants en tapas bars etc. Deze activiteiten dragen allen bij aan de onderompeling van de student in de Spaanse cultuur.

Schoolcounselor
Er is een counselor ter plaatse om je te helpen met eventuele vragen. Deze counselor heeft ervaring met internationale studenten en heeft regelmatig contact met jou en je gastgezin. Deze counselor maakt regelmatig een afspraak met jou en je gastgezin en doet alles dat mogelijk is om je verblijf zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het personeel van de school is ook beschikbaar voor vragen.

Hoe in te schrijven?
Als je wilt deelnemen aan deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
Je bent tussen de 16 en 19 jaar oud.
Je hebt een goed niveau van de Spaanse taal*
Je hebt de laatste 3 jaar goede cijfers gehaald op school.
Je bent gezond
En heel belangrijk: je bent gemotiveerd!

*Indien je niveau Spaans nog niet voldoende is, zou je voor aanvang van je middelbare school kunnen starten met een intensieve taalcursus van 1 tot 8 weken (afhankelijk van je niveau).

Inschrijvingstermijn
Voldoe je aan de deelname-eisen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, dan zullen we je telefonisch benaderen om je Spaanse niveau te testen en alle noodzakelijke documenten door te lopen. Indien je aan alle voor waarden voldoet zullen we je vragen een aanbetaling van 500 euro te doen en gaan wij direct aan de slag met je inschrijving.

We adviseren je tijdig aan te melden om je plaatsing te verzekeren. Het aantal plaatsen is beperkt.

Cursusprijzen - 2011
Inclusief alle belastingen en inschrijfkosten
Prijzen voor een schooljaar Cursus en accommodatie met pension zoals beschreven
1 trimester (sept - december):    € 5.895
1 jaar (sept - juni)                         € 12.895

Prijzen zijn inclusief:
Inschrijvings- en schoolgeld.
Accommodatie in een gastgezin met volpension, ook gedurende de schoolvakanties.
Transfer van- en naar het vliegveld van Malaga
Een oriëntatiesessie op de eerste schooldag.
Assistentie van de counselor en het schoolpersoneel. 24 uur per dag.
Telefoonnummer noodgevallen van lokale Linganet medewerker (24 uur per dag)

Prijzen zijn exclusief:
Vlucht naar Málaga
Vervoer ter plaatse
Verplichte medische verzekering
Extra lessen Spaans en activiteiten

Data 2011
Het schooljaar duur van september 2011 tot juni 2012.
Je kunt kiezen voor dit volledige schooljaar of een trimester, van september 2011 tot december 2011.

De academische kalender, met de feestdagen en vakanties, is nog niet beschikbaar. Wel is het bekend dat er 1 week herfstvakantie, 2 weken kerstvakantie en 1 week krokusvakantie zijn.