Spaans & Stage


Taleninstituten en stagemogelijkheden

Hoewel het bij veel talenscholen mogelijk is om een talencursus Spaans te combineren met een stageplaats bij een Spaans bedrijf, hebben de scholen niet altijd de middelen om een stageplaats aan te bieden die overeenkomt met jouw profiel en als ze die wel hebben dan zijn de keuzemogelijkheden over het algemeen beperkt en duurder. Maar toch, er is een aantal goede keuzemogelijkheden en als je mogelijkheden en prijzen wilt bekijken, ga dan naar onze ‘zoek talenscholen’- site en selecteer ‘stage’ in het dropdown ‘kies cursus’-menu van de zoekmachine.

Niet alle instituten die stageplaatsen aanbieden zijn hierop te vinden, maar je zou kunnen kijken bij de volgende scholen/scholengroepen:  International House, Don Quijote, Enforex, Academia Iria Flavia of AIL Madrid. Zie een overzicht van alle scholen.


Linganet Stageplaatsen/mogelijkheden

Omdat de vraag naar stageplaatsen in het buitenland toeneemt (om professionele redenen, CV-building en persoonlijke ontwikkeling en de stageplaatsen die de scholen aanbieden niet echt overvloedig zijn, heeft Linganet besloten om een goed en betaalbaar alternatief op te zetten voor al diegenen die een dergelijke ervaring willen opdoen: wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met een bedrijf dat een uitgebreid netwerk van bedrijven en contacten onderhoudt die niet alleen in de verschillende regio’s van Spanje maar over de gehele wereld zijn gevestigd. Ze zijn gespecialiseerd in stagemogelijkheden en kunnen op maat gesneden stageplaatsen aanbieden, d.w.z. zij zoeken voor een redelijke prijs een stageplaats die past bij jouw professionele profiel en uiteraard wordt hun honorarium alleen betaald wanneer een passende stageplaats is gevonden die door jou  wordt geaccepteerd: ‘no cure no pay’.

Het stage programma
Het doel van dit stageprogramma is de deelnemer de mogelijkheid te bieden om het geleerde Spaans te gebruiken in een actuele professionele omgeving en werkervaring op te doen op het door jouw gewenste gebied: het doel is niet een baan te vinden. Plaatsing hangt af van de taalvaardigheid van de stagiair, zijn/haar werkervaring en bekwaamheid/vakkundigheid.

Wij willen ons enthousiasme doorgeven en proberen ’n stageplaats op maat voor je te verzorgen: voor ons is het belangrijk dat je kunt kiezen wanneer, waar en wat voor soort werk als stagiair je zou willen doen. Wij zullen dan je aanvraaggegevens en overige relevante bescheiden noteren en gaan op zoek: om ’n dergelijk project te realiseren hebben we tussen de 8 en 12 weken nodig.

Services die hierbij worden geleverd zijn: aanbevelingen voorafgaand aan je reis, hulp bij het schrijven en bewerken van de benodigde documenten (CV en motivatiebrief);  het testen van je niveau in de Spaanse taal*; ondersteuning ter plaatse, adviezen en coördinatie van de stage; hulp bij het afsluiten van een reisverzekering; 24 uurdienst telefonische hulp in noodgevallen; certificaat na afronding van de stage.

*Hou er rekening mee dat voordat je in Spanje een stage begint je wel een redelijke basiskennis van en spreekvaardigheid in het Spaans moet hebben: dit zal door onze zusterorganisatie worden getest. Mocht je niveau niet voldoende zijn, dan kun je altijd je stageperiode beginnen met een (intensieve) cursus Spaans ter plaatse; in dit geval kun je door deze website browsen om je te oriënteren op cursussen en prijzen.

Branches:
• Administratie
• Communicatie
• Financieel
• Import/Export
• Evenementen-management
• Toerisme
• Onderwijs assistentie
• Handel
• Sociaal werk
• Overig op verzoek…

Tevens kunnen wij voor je verzorgen:
• Accommodatie tijdens je gehele verblijf
• Een vrijblijvende aanbieding voor je vlucht
• Een verzekeringspakket voor alle noodzakelijke verzekeringen

VOORWAARDEN:
Start data: elke maandag
Duur: vanaf 4 weken tot 52 weken
Wanneer in te schrijven: Minimaal 2 tot 3 maanden vóór aanvang van de geplande stage.
Taalvaardigheden: Je dient in ieder geval een intermediate niveau te hebben van de taal die in je gastland wordt gesproken.
Minimum leeftijd: 18 jaar
Visa/Nationaliteiten: de volgende landen kunnen zonder visa een stage in Spanje regelen (sommige van deze landen hebben een limiet van 90 dagen): Andorra, Argentinië, Australië, Oostenrijk, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, Cyprus, Costa Rica, Croatië, El Salvador, Slowakije, Slovenië, Verenigde Staten van Amerika, Estland, Guatemala, Hondoras, Hongarije, IJsland, Israël, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Maleisië, Malta, Mexico, Monaco, Nicaragua, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Panama, Paraguay, Polen, Tsjechië, Republiek Korea, Roemenië, San Marino, Vaticaanstad, Singapore, Zwitserland, Uruguay, Venezuela, Hong Kong China en Macao en tevens alle landen van de Europese Unie.
Verzekering: Vóór aanvang van je stage hebben wij verklaringen nodig van door jou afgesloten ziektekosten-, wa- en ongevallenverzekeringen.


Een stage in het buitenland zou wel eens een van de beste ervaringen voor je kunnen betekenen voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling!

Voor meer informatie: neem contact met ons op.