Spaans en middelbare scholieren / studenten

De wereld begint qua taal snel te ‘mondialiseren’ en Arabisch en Spaans zijn beide de belangrijkste talen van de toekomst.  (David Graddol, taalonderzoeker, in een rapport aan de British Council.)

Spaans is een prachtige taal om te leren:
• Het is de tweede meest gesproken (moeder)taal ter wereld na Mandarijn Chinees en ongeveer 500 miljoen mensen wereldwijd spreken Spaans.
• Latijns Amerikaanse landen worden wereldwijd steeds belangrijker als handelspartners  en bijna 45 miljoen inwoners van de VS spreken Spaans als moedertaal. Reden waarom steeds meer bedrijven mensen zoeken die meerdere talen spreken, waaronder Spaans.
• De Spaanse en de Latijns Amerikaanse culturen waren eeuwenlang niet alleen van grote invloed op de Europese culturele ontwikkeling, maar op die van de gehele wereld. Spaans leren/studeren betekent ook kennis maken met Don Quijote en Sancho Panza, een beter begrip hebben voor de abstracte schilderijen van Pablo Picasso en Miró of de kunstwerken van Salvador Dalí en Gaudí,  genieten van de romans van Isabel Allende en de films van Pedro Almodóvar, het beleven van de passie voor voetbal en flamenco, vrienden ontmoeten op terrassen of bars voor ’n tapa of pintxos en gewoon genieten van de Spaanse manier van leven…

Spaanse taalcursussen

Er is een grote verscheidenheid aan Spaanse cursussen in alle bekendste Spaanse steden die alle hun eigen kenmerkende eigenschappen hebben en je moet goed weten wáár je wilt studeren en je ’taalvakantie’ wilt doorbrengen. Madrid en Barcelona zijn Spanje’s grootste en meest kosmopolitische steden, Granada en Salamanca zijn beroemde universiteitssteden met een geweldige studentikoze sfeer, Málaga, Marbella en Valencia liggen pal aan de Middellandse Zee en dan heb je ook nog de talenscholen op de Balearen en de Canarische Eilanden.
Sommige scholen bieden speciale herhalings- of repetitiecursussen voor eindexamenkandidaten en alle scholen bieden standaard cursussen waarbij de keuze tussen de intensiteit van de cursus, je studiedoel en de hieraan te besteden tijd aan jou is. Het is natuurlijk ook een aantrekkelijk idee om je talencursus te combineren met sportlessen, kookcursussen, Flamenco-danslessen, scuba-duiken, culturele activiteiten en …….. er valt heel veel meer te ontdekken! Check op onze website en vergelijk de verschillende scholen en de verscheidenheid aan cursussen die de scholen te bieden hebben, of neem als je nog vragen hebt contact met ons op.

High School

Ben je geïnteresseerd in een schooljaar (of trimester of semester) aan een Spaanse middelbare school, kijk dan voor meer informatie over onze high school programma´s.

Studiebeurzen

Wat betreft studiebeurzen voor talencursussen is het verstandig eerst te vragen aan je eigen opleidingsinstituut of universiteit wat de mogelijkheden zijn om een studiebeurs aan te vragen. Ben je Zweeds, dan zou je studieondersteuning kunnen aanvragen bij de ‘National Board of Student Aid’ of de ‘Centrala studiestödsnämnden: Spanish language courses & CSN. Maar check ook op onze website welke scholen officieel worden erkend door het Zweedse Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen (Education and Research) door het icoontje voor ‘CSN’ op onze ‘Zoek talenscholen’ site te activeren.
Bovendien biedt het Don Quijote taleninstituut studiebeurzen aan: Spanish language courses and Don Quijote scolarships.
Of kijk op de TANDEMCity website, waar je informatie vindt over studiebeurzen onder ‘Onze aanbiedingen’ voor studenten: Tandemcity scolarships for Spanish language courses.